miercuri, 6 februarie 2013

Despre concedii

Pana acum cativa ani, aveam impresia ca un concediu in strainatate e mai scump decat unul pe litoralul romanesc, iar conditiile sunt similare. Nimic mai fals ! M-am convins din propria experienta ca, de multe ori, e mai scump sa te duci in statiunea Mamaia decat in Kusadasi, Turcia (daca ne raportam la conditii de cazare similare - hotel de 4*), dar in Turcia satisfactia e garantata. La fel de bine ca in Turcia te poti simti si in Bulgaria sau Grecia. Sau, de ce nu, Croatia. Sunt atatea destinatii si culturi care asteapta sa fie descoperite, la preturi accesibile, incat nu gasesc nici un motiv plauzibil sa continui sa vizitezi litoralul romanesc, cu plaje pline de alge, galagie si vanzatori ambulanti ce nu-ti dau pace.
Daca va decideti sa va petreceti concediul de vara in Turcia cel mai bine este sa optati pentru transportul cu avionul, caci drumul cu masina personala sau autocarul poate fi extrem de obositor pana acolo. Aceeasi recomandare este valabila si pentru Grecia. In Bulgaria, evident, puteti ajunge cu autocarul sau masina.
Pentru a salva si mai multi bani, va recomand ofertele "early booking", agentiile de turism oferind reduceri de pana la 30% in cazul vacantelor rezervate din timp (cam in aceasta perioada a anului). Pentru ca un turist inteligent, e un turist multumit. Concediu placut !

http://www.globtrotter.ro

Niciun comentariu: