sâmbătă, 21 martie 2009

"Teleurobingo Show" reloaded

Frecand plictisit telecomanda TV-ului in seara asta, am ajuns cumva pe Antena 1. Unde nu-mi venea sa cred ochilor ce vad pe ecranul televizorului. I-am scos, i-am lustruit si m-am mai uitat inca o data. Nu visam frate. Tociu si Palade se scalambaiau de zor alaturi de Buzuca, dimpreuna cu PP (cine altcineva, daca era chiar EA in zona) si alti cativa invitati sa convinga oamenii naivi si infometati sa sune (contra unei "sume modice", desigur) pentru a se inscrie la prea-minunata emisiune, unde au sansa (nu garantia !) de a castiga ceva premii. Titlul emisiunii nu este relevant, dar formatul este identic cu cel de la "Teleurobingo Show", emisiune care a creat o isterie printre romani acum cativa ani. Poate va mai amintiti fraze ca "Multumesc domnu' Vasile Stanga, m-ati scos din foame". Sigur, mecanismul este ca si la Casino sau Loterie, unde casa intotdeauna iese castigatoare, deci domnul Vasile Stanga facea averi pe vremea aia "scotand lumea din foame". Acum nu stiu cine este in spatele noii "afaceri", dar mecanismul a ramas neschimbat.
Concluziile mele sunt simple:
1. Desi condamn aceasta emisiune, pentru ca este practic o escrocherie voalata, dar tot escrocherie in esenta, nu stiu daca interzicerea difuzarii ei ar rezolva problema, pentru ca i-ar lua practic locul un alt gen de emisiuni, de tipul reality show sau telenovela de 2 bani.
2. Cel mai trist lucru este ca intr-o societate putrezita de coruptie si hotie, saracita de furturi succesive ale Guvernelor ce au trecut peste ea si extrem de vulnerabila in fata unei crize financiare (INDIFERENT de dimensiunile ei), astfel de emisiuni raman singura speranta pentru un TRAI MAI BUN a multor oamenilor simpli, care nu primesc de la Institutiile Statului decat promisiuni in vant...

Niciun comentariu: